ΧΑΤΖΗΣ

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο STAR

01/02/2017

 

Ο Δημήτρης  Χατζησωκράτης  Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικής πολιτικής ΔΗΜΑΡ  και μέλος  του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στο STAR και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου  μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και αξιολόγηση

Eχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει τρελάνει τον κόσμο με τα μπρος -πίσω. Κλείνουν δεν κλείνουν οι αξιολογήσεις. Τα έχουμε εφαρμόσει τα μέτρα, δεν τα έχουμε εφαρμόσει. Μια λένε για 70% των μέτρων ότι έχει εφαρμοσθεί ,αποδεικνύεται τελικά  πως μόνο το 30% των μέτρων έχει εφαρμοσθεί. Έχουν την ευθύνη που οδήγησαν τα πράγματα εδώ.  Ή θα κλείσει η αξιολόγηση ή θα  έχουμε δραματικές εξελίξεις που θα τους υποχρεώσει να πάνε για εκλογές. Η εκτίμηση μου είναι πως θα τα υπογράψουν όλα. Ακόμη και αν δεν τα υπογράψουν και  πάμε σε εκλογές, εμείς θεωρούμε ότι οι εκλογές αυτές δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα. Τασσόμαστε  υπέρ μια κυβέρνησης εθνική συνεννόησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων  χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό, με σχέδιο όπου τα επόμενα δύο χρόνια θα επιχειρήσουν  να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Για το ζήτημα δραχμής που άνοιξαν οι δηλώσεις Ξυδάκη

Το θέμα δραχμή έχει κλείσει ουσιαστικά με την έννοια ότι ο ελληνικός λαός με τις τοποθετήσεις του έχει κλείσει αυτό το θέμα. Θα πω μόνο τη φράση του πρωθυπουργού που είπε στην εφημερίδα των Συντακτών. « θα ήταν ή ανοησία ή πραγματική προδοσία» Δεν θεωρώ ο κ Ξυδάκης που άνοιξε το θέμα ότι είναι προδότης..