%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%83

Τάσος Δαρσινός: Αναγκαίος ο ενιαίος φόρεας της σοσιαλδημοκρατίας με φυγή προς τα εμπρός

25/11/2016

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας και ενωτικής δράσης τους συμφώνησαν εκπρόσωποι Κομμάτων και πολιτικών Κινήσεων, που συμμετείχαν στην δημόσια εκδήλωση, για την ενότητα του προοδευτικού χώρου, την οποία συνδιοργάνωσαν προχθές ( 23-11-2016 ) στην Αίγλη Ζαππείου ο όμιλος κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού προβληματισμού ΑΚΤΙΔΑ και η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης ( Ε.Δ.Ε.Μ ).

Παραβρέθηκαν ο Α. Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), τα μέλη της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Τ. Δαρσινός – Eφη Παγκάλου , Δ. Τσιόδρας (ΠΟΤΑΜΙ) , Γ. Ελενόπουλος – Φ. Σαχινίδης (ΚΙΔΗΣΟ) οι  Γ. Ραγκούσης και Γ. Μαγκριώτης εκπρόσωποι των αντίστοιχων κινήσεων  καθώς και ο πολιτικός αναλυτής Λ. Κουσούλης.

Ο Τ. Δαρσινός στην παρέμβασή του μεταξύ των άλλων τόνισε:

Η ΔΗΜΑΡ σταθερά τονίζει την ανάγκη της ανασυγκρότησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Είναι ανάγκη και στην χώρα μας να υπάρχει δυνατός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Πάγια θέση μας ήταν η συνεννόηση όλων των δυνάμεων που προέρχονται από την Σοσιαλδημοκρατία την Ανανεωτική Αριστερά και το Προοδευτικό Κέντρο στην προσπάθεια δημιουργίας του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σε αυτές τις συνθήκες για την μεγάλη εθνική προσπάθεια για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση, η συγκρότηση του αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η κοινωνία χρειάζεται ένα σύγχρονο φορέα της κεντροαριστεράς που θα δίνει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα. Χρειάζεται μια αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση και όχι τους παραγοντισμούς και τους εγωισμούς κανενός. Πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Με υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων για να δημιουργηθεί το νέο που θα εμπνεύσει. Με φυγή προς τα εμπρός , χωρίς ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μιας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος.

Η δική μας πρόταση είναι σταθερή για έναν σύγχρονο ενιαίο φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιασιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Για αυτό μένουμε σταθεροί στην ανάγκη ενός Συνεδρίου για τον ενιαίο φορέα για την συγκρότηση οργάνων με σεβασμό στα κόμματα και στις κινήσεις , με αντιπροσωπευτικότητα και αναλογική εκπροσώπηση τόσο στο Συνέδριο όσο και στα όργανα για να υπάρχουν κίνητρα συμμετοχής και όχι αποκλεισμοί. Το Συνέδριο αυτό προτείνεται να γίνει αρχές της άνοιξης του 2017.