εκδήλωση 1

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη χτεσινή εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις

09/06/2016

 

Η χθεσινή εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις αποτέλεσε μια σημαντική εξέλιξη για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας.

Η μαζική παρουσία πολιτών, το ζεστό κλίμα, η προσπάθεια υπέρβασης των διαφορών του παρελθόντος είναι ένα μήνυμα σε όλη την χώρα για την ισχυροποίηση της κοινής προσπάθειας.

Επιδιώκουμε –όσοι πιστεύουμε και στηρίζουμε το εγχείρημα- να γίνουμε καταλύτης για αλλαγή συσχετισμών. Με αιχμή ένα πολιτικό σχέδιο ανταγωνιστικό στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δική μας θέση είναι σταθερή υπέρ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, όχι με τις απορρυθμίσεις της ΝΔ και τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Προωθούμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, με καθαρή προοδευτική κατεύθυνση και κοινωνικά οφέλη.

Όσοι νομίζουν ότι οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα είναι μια ατελείωτη διελκυστίνδα διαβουλεύσεων και παραπολιτικής κάνουν μεγάλο λάθος.

Συνεχίζουμε την ουσιαστική διαδικασία προγραμματικού διαλόγου για ένα σύγχρονο πολιτικό στίγμα, για την ανανέωση των ιδεών και των αξιών μας, για ένα σύγχρονο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο.

Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου.

Δημιουργούμε την πολιτική προγραμματική βάση, ώστε να προχωρήσουμε με τόλμη, αποφασιστικότητα στα επόμενα στέρεα βήματα για την ενότητα και αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.