Πιττέλα 2

Ανιστόρητη διαρροή.

18/05/2016

Του Νίκου Τσούκαλη

Ως, τουλάχιστον, ανιστόρητη και αμήχανη μπορεί να χαρακτηριστεί η διαρροή – προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου – περί δήθεν “ψυχρολουσίας” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επειδή στο μήνυμα του προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, χρησιμοποίησε αποκλειστικά τον όρο Αριστερά και όχι …Κεντροαριστερά!

Συνεχίζοντας απτόητοι, κάποιοι εκεί στο Μαξίμου, στη μετάλλαξη όρων και εννοιών δεν διστάζουν να αλλοιώσουν και την πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης. Και στην πολιτική παράδοση της Ευρώπης, σύντροφοι, η Σοσιαλδημοκρατία θεωρείται ταυτόσημη με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και όχι χωροταξικό προσδιορισμό του χώρου.

Οχι μόνο δεν αντιλήφθηκα κάποια “ψυχρολουσία” αντιθέτως μπορώ να βεβαιώσω ότι πολλά, μα πάρα πολλά, από τα μέλη της συνδιάσκεψης ενθουσιάστηκαν όταν άκουσαν στο μήνυμα του κ. Πιτέλα ότι “…η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ιστορική ευθύνη να προστατέψει το ευρωπαϊκό όνειρο δίνοντας του μια νέα ώθηση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από άλλη φορά, είναι καθοριστικής σημασίας να προωθήσουμε τις ιδέες, τις αξίες και τους στόχους της Αριστεράς».

Συμφωνούμε απολύτως!