θεοχαροπ

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον Real Fm (Ηχητικό)

13/03/2016

 

Aκούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/ZLlHKjxZRMA

Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις αλλά και την πορεία για τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου της Κεντροαρστεράς μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος  στο real fm και το δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα.


Αναλυτικά για το προσφυγικό τόνισε : «Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ειδομένη είναι ντροπή για την Ε.Ε. και την χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μπορέσει να συντονίσει την κατάσταση στη χώρα μας». Ο κ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε την Ειδομένη τόνισε ότι διαπίστωσε «απόλυτη έλλειψη συντονισμού μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ». «Είναι κρίμα που είναι το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κυβέρνηση και δέχεται να υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Ειδομένη».
Για την οικονομία και την αξιολόγηση: «Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος ύφεσης και ανεργίας. Πρέπει να παρουσιασθεί ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εξυγιαντικών παρεμβάσεων σε κάθε τομέα πολιτικής για να μην καταλήγουμε σε οριζόντια μέτρα υπερφολόγησης και στο τέλος καθώς ξεμένει η χώρα από χρήματα να δεχόμαστε τα πάντα».
Για την κεντροαριστερά: «Ο χώρος της κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από ατελείωτες συζητήσεις και διαδικαστικά σχέδια. Να αποφασίσουμε εδώ και τώρα να πάμε όλοι μαζί, με συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα και χρονοδιάγραμμα. Να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι των άμεσων αποφάσεων. Για έναν ενιαίο πολυκομματικό φορέα, αρχικά, ώστε να υπάρχει προοδευτική λύση για τους πολίτες. Γιατί αλλιώς ισχύει το όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει. Στην πολιτική είμαστε για να ανοίγουμε δρόμους και όχι απλώς να κάνουμε εκτιμήσεις και αυτός είναι ο δρόμος που θα βγάλει τον χώρο και την χώρα από τα αδιέξοδα».