σκαι

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (video)

29/02/2016

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  και τους δημοσιογράφους  Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου  μεταξύ άλλων επεσήμανε:

 

Για μια ισχυρή προοδευτική παράταξη

Πρέπει να κατανοηθεί από όλους, ότι  πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις, χτύπησα συναγερμό, δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί θα αναστηθεί ένας αναπαλαιωμένος δικομματισμός. Ο λαός λέει ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Στόχος ένας αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου o οποίος θα μπορέσει να υλοποιήσει τις  κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας χωρίς κρατισμό αλλά με  κανόνες ανταγωνισμού.

Για τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί  έναν κοινωνικό αυτοματισμό o  οποίος θα φέρει απέναντι τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα δεν θα πετύχουμε έτσι κοινωνική συνοχή. Αρκετές από τις προτάσεις, όχι μόνο δεν μας βγάζουν από την κρίση αλλά θα βαθύνουν την κρίση. Ή θα πάει καλά όλη η χώρα  και ο ιδιωτικός τομέας και θα δημιουργηθεί και ένα αποτελεσματικό δημόσιο  ή δεν θα πάει καλά τίποτα.

Για το προσφυγικό

Στο προσφυγικό υπάρχει  μια κατάσταση που δημιουργεί πραγματική ανθρωπιστική κρίση και είδαμε τον πρωθυπουργό να μιλά με όρους διχαστικούς στο Κοινοβούλιο, την ώρα που συζητούσαμε για τους όρους εθνικής συνεννόησης.

Ερ:  Ποιο  είναι το σχόλιο σας για τις χθεσινές αποκαλύψεις του Κυριακάτικου Βήματος;

Ο κ. Τσίπρας όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε όλους τους άλλους ότι συνομιλούν με εκδοτικά συγκροτήματα, κατηγορούσε κόμματα και πολιτικές δυνάμεις  και την ίδια στιγμή ο ίδιος προσπαθούσε να διευθετήσει ζητήματα σε σχέση με την άνοδο του στην εξουσία. Αυτό δείχνει την ανειλικρίνεια και την αναξιοπιστία λόγων, έργων, πράξεων