ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Ο τρομοκρατημένος κ. Μουζάλας και η αναμονή του μοιραίου.

22/02/2016

Του Νίκου Τσούκαλη

Εξαιρετικά ανήσυχος έως και τρομοκρατημένος, ακούστηκε πριν λίγο, σε συνέντευξή του στον real fm και στον Ν. Χατζηνικολάου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας.

Παραδέχθηκε, ουσιαστικά την, εκ των υστέρων (;), παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών τόσο στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή σύνοδο όσο και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό. Επιβεβαίωσε την, εντός 10ώρου, παραβίαση των προφορικών (;) δεσμεύσεων των Ευρωπαίων ηγετών και προσωπικά του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Τούσκ και υπονόησε ότι δεν θα έπρεπε να διαχωριστεί από τις αποφάσεις, το θέμα του Brexit, μόνο με ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ δεσμεύσεις.

Το πλέον ανησυχητικό όμως, που προέκυψε από την ίδια συνέντευξη είναι ότι βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, αυτό που ο κ. Καμμενος είχε διαβεβαιώσει ως δεσμευτικό όρο, ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ ΈΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ την υποχρέωση να επαναπροωθεί στην Τουρκία όσους μετανάστες “αμελεί” να συγκρατήσει η Τουρκική Ακτοφυλακή και πολεμικό ναυτικό!

Τέλος, υπονόησε ως σχεδόν, βέβαιο, ότι από τι 9/3 θα κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

H χώρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναμένει, μέχρι τότε. το “μοιραίο”. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ, να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – αίτημα που θ υποβάλει αύριο προς τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, η επικεφαλής της κ. Γεννηματά – για νέα σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και την συγκρότηση νέας Κυβέρνησης ευρύτατη νομιμοποίησης, όλων των Ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων..