Μαργαρίτης

Θ. Μαργαρίτης στον ΣΚΑΙ:Ο Τσίπρας αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ας το παραδεχτεί

05/02/2016

Ο Θ. Μαργαρίτης μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων επισήμανε:
• Για το ρόλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Η προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς ικανός να επηρεάσει τις εξελίξεις χωρίς να είναι δεκανίκι κανενός. Ούτε φυσικά του σημερινού κυβερνητικού κόμματος το οποίο έχει πλέον ασαφή φυσιογνωμία και αντιμετωπίζει με τακτικισμούς τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας το παραδεχτεί και ας διευκολύνει μέσα από αυτή τη Βουλή να σχηματιστεί μια ευρύτερη δημοκρατική κυβέρνηση από όλες τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις.
• Για το διπολικό σκηνικό
Είναι λάθος η αναβίωση ενός δικομματικού παιχνιδιού όπως στο παρελθόν. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου με απλή αναλογική χωρίς το μπόνους των 50 εδρών. Έτσι θα έχουμε ορατές, δημόσιες προεκλογικές προγραμματικές συμφωνίες.
• Για την άποψη του Φ. Κουβέλη ότι έχουν αρθεί οι λόγοι αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ
Διαφωνώ. Δεν φαντάζομαι ότι φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να θεωρούμε σήμερα ως ρεαλιστική στροφή τον κυνισμό, τις αντικοινωνικές πολιτικές και το κομματικό κράτος!