ΣΚΑΙ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ

Δ. Χατζησωκράτης: Η ΔΗΜΑΡ δεν ερωτήθηκε για τη διαγραφή Γρηγοράκου

15/01/2016

Mιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ για την διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κ.Ο. της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης  υπογράμμισε:
«Ο χώρος των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, απαντώντας στο αίτημα των καιρών και των προοδευτικών πολιτών για ανανέωση, ανασχεδιασμό και νέα πορεία έκανε τα πρώτα σημαντικά βήματα με τη συγκρότηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, με την κάθοδο στις πρόσφατες εκλογές και την καταγραφή αποτελέσματος – έναρξη αναστροφής μιας καθοδικής πορείας, με τη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, με την εξαγγελθείσα Συνδιάσκεψη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ενοποιητική του χώρου.
Με στενοχωρεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ΤΩΡΑ ακριβώς, που στο βαλτωμένο πολιτικό σύστημα υπάρχει μια κινητικότητα, που ένας άνεμος θετικός, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, περνάει από την κοινωνία στα κόμματα, εμείς ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είμαστε ο χώρος που αντιμετωπίζει αρνητικά γεγονότα, όπως αυτό της διαγραφής, ακριβέστερα της αποπομπής από την Κ.Ο. της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ του Λεων. Γρηγοράκου.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω, πρώτα απ΄ όλα, ότι διαφωνώ, με όσα είπε χθες ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εναντίον της Φώφης Γεννηματά.
Με ειλικρίνεια σας λέω ότι για τον χειρισμό αυτό της διαγραφής καθώς και για τη συνοδευτική ανακοίνωση η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν ρωτήθηκε. Και αυτό το υπογραμμίζω γιατί η απομάκρυνση ήταν από την Κ.Ο. της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, στην οποία συμμετέχουμε.
Γενικά η λύση στα πολιτικά προβλήματα και για την αντιμετώπιση των όποιων απόψεων, λαθεμένων ή μη, προκύπτει μέσα από την πλατιά δημοκρατική συζήτηση εντός των οργάνων. Ειδικότερα εμείς, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, επιμένουμε στην «φυγή προς τα μπρος» με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Έχουμε ιστορική ευθύνη να ξεπεράσουμε το σημειωτόν και να προχωρήσουμε, με αποφασιστικά βήματα, στην πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, σε ανταγωνιστική σχέση και αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Για την υπόθεση αυτή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι αταλάντευτα προσηλωμένη, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις. Άλλωστε γι αυτήν έχει «ματώσει»…»