αΡΓΥΡΟς Ε 2

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟ Ε: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΝΩΠΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ

07/12/2015

ΑΡΓΥΡΟΣ Ε

 

«Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κυβέρνησης όπως λένε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει νωπή λαική εντολή και πρέπει να αρχίσει να κυβερνά αντι να προσπαθεί να διολισθήσει από τις υποχρεώσεις της με επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς. Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να επιλέξει μια ευρεία προοδευτική μεταρρυθμιστική πλειοψηφία το Σεπτέμβριο αντί αυτού διάλεξε να συνεχίσει με τους ΑΝΕΛ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή. Το ζήτημα του ασφαλιστικού είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση χωρίς να ανακοινωθεί η επίσημη κυβερνητική πρόταση. Συναίνεση σε κάτι που δεν γνωρίζεις δεν μπορεί να δοθεί, ούτε λευκή επιταγή για μείωση συντάξεων.

Η χώρα δέχεται συνεχείς προκλήσεις από το εξωτερικό με αφορμή είτε την οικονομική είτε την κρίση στο προσφυγικό. Το ζήτημα με τη συνθήκη Σένγκεν που τέθηκε πρόσφατα είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι που σταδιακά μας φέρνει πιο κοντά στην εφαρμογή της πρότασης Σόιμπλε. Χρειάζεται προσοχή να μην συνεχιστεί η πολιτική και οικονομική υποχώρηση διότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη θα επανέλθει στο τραπέζι.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα, ήδη συνεδρίασε το κεντρικό συντονιστικό συμβούλιο και ακολουθούν τα περιφερειακά. Η επιστολή δεν καταργεί τα κόμματα που διατηρούν την πολιτική και οργανωτική τους αυτονομία αλλά ομογενοποιεί επικοινωνιακά το μήνυμα του συνασπισμού κομμάτων και των στελεχών προς την κοινωνία.Τα πρώτα μηνύματα είναι απολύτως ενθαρρυντικά