ΕΔΕΚ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο

27/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Αργυρό  συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο στην πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος τον περασμένο Μάρτιο και τον Γρηγόρη Κουνναμά πρόεδρο ΚΟ Αθήνας, Κ.Σ. της ΕΔΕΚ  .

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για  τη επίλυση του Κυπριακού. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ευρωπαίους. Ο κ. Σιζόπουλος ζήτησε την στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη δημιουργία ενός think tank που θα προτείνει μια  πολιτική μακράς πνοής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίστηκε ανήσυχος για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο  διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως  είναι αναγκαιότητα  η εξεύρεση λύσης που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες στα πλαίσια πάντα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των πάγιων θέσεων της Κύπρου και της Ελλάδας.