ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 12

Θ.Θεοχαρόπουλος:Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πόλου

27/09/2015

O πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς και Βουλευτής Επικρατείας Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε στη Real News και την δημοσιογράφο  Μαριτίνα Ζαφειριάδου:

 

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πόλου. Η ευρωπαϊκή άλλωστε εμπειρία, αλλά και η πρόσφατη στάση των σοσιαλιστικών κομμάτων στη σύνοδο ηγετών για το «ελληνικό ζήτημα» δείχνει πως σήμερα η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής δημοκρατικής Αριστεράς είναι ξανά στο προσκήνιο.

Η μεγάλη ανάγκη ήταν να αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά με στόχο την ανασύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ταχείας μετεξέλιξης, ανανέωσης και συνεργασίας μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις. Τα κόμματα πρέπει να ανανεώνονται και να καταλαβαίνουν ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Τώρα το πρώτο βήμα έγινε. Δεν είναι δυνατόν σε ολόκληρη την Ευρώπη οι δυνάμεις μας να διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο και εμείς εδώ στην Ελλάδα να συνεχίζουμε να είμαστε ασύνδετοι και πολυδιασπασμένοι. Για αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλίες και προχωρήσαμε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αποδείξαμε έμπρακτα ότι οι συνεργασίες είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Στις εκλογές οι πολίτες μας επιβράβευσαν. Εμείς δεσμευόμαστε ότι την μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου θα την συνεχίσουμε.

Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχισθεί με πρωτοβουλίες και σταθερά βήματα. Απευθύνουμε κάλεσμα στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε κινήσεις πολιτών, της κεντροαριστεράς και της οικολογίας, στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο για συσπείρωση των δυνάμεων της ανανέωσης απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον εθνικολαϊκισμό.  Σε αυτήν την πορεία, οι μικρομεγαλισμοί και οι αλαζονείες δεν οδηγούν πουθενά. Τώρα είναι η ώρα για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού ρεύματος ρεαλισμού και λογική. Εμείς το κάναμε πράξη, συνεργαζόμαστε και χτίζουμε μαζί τη νέα κεντροαριστερά που έχει ανάγκη ο τόπος».