θεοχαροπουλος ερτ

Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου

18/09/2015

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε γραφεία του κόμματος, με την αντιπροσωπεία των Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε μεταξύ άλλων:

Για τις εκλογές της Κυριακής:    

Σε λίγες ώρες έχουμε εκλογές. Επιδιώκουμε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι η τρίτη δύναμη στις  εκλογές με την ψήφο του Ελληνικού λαού έτσι ώστε να επιβάλουμε συνεργασίες, να επιβάλουμε τις λύσεις, να επιβάλουμε  ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα και ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης.

Σχετικά με την κατάσταση στην αγροτική οικονομία

Η σημερινή συνάντηση μας 2 ημέρες πριν τις εκλογική αναμέτρηση δίνει το μήνυμα ότι  χωρίς την παραγωγική ανασυγκρότηση  χωρίς ένα  εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση. Χρειάζεται η χώρα μας να επανακτήσει την αξιοπιστία της και να εφαρμόσει τη συμφωνία αλλά να διαπραγματευτεί στην πορεία τους δυσμενείς όρους  που έχουν συμφωνηθεί  για να αλλάξουν τα οικονομικά αναποτελεσματικά μέτρα. Οι παραγωγοί το τελευταίο χρονικό διάστημα φορολογούνται όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις. Πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και να εφαρμοσθεί το κοινοτικό κεκτημένο. Να εφαρμοσθεί και στη χώρα μας ότι εφαρμόζεται στις χώρες της Ε.Ε. και όχι μέτρα που αλλοιώνουν τον κοινοτικό ανταγωνισμό. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες για την φορολόγηση των αγροτών όπως και για  αγροτικό πετρέλαιο κίνησης ώστε να μείνουν στο χωράφι για να έχουμε παραγωγή, να γίνουμε παραγωγικοί, να υπάρξουν πλεονάσματα και όχι ελλείμματα στη χώρα μας. Αυτό το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης η Δημοκρατική Συμπαράταξη το παρουσιάζει με στόχο την υπέρβαση της κρίσης. Η φορολόγηση των  κοινοτικών ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ  και μάλιστα με ποσοστό 26% οδηγεί σε μια κατάσταση που αλλοιώνει τον ανταγωνισμό. Φαίνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση όταν διαπραγματευόταν δεν είχε επίγνωση της  Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει με στοιχεία και με νούμερα να πείσει τους εταίρους για τις απαραίτητες αλλαγές και όχι με θεωρίες και διαλέξεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

 

Από την πλευρά των αγροτών, ο Δημήτρης Δημογιάννης πρόεδρος Αγροτών Φθιώτιδας,  μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων  τόνισε :

Οι αγρότες κινητοποιούνται και διαπραγματεύονται. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις απόψεις μας ξεκινώντας από την ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρο της Θανάση Θεοχαρόπουλο με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Ο κ. πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει το αγροτικό ζήτημα, και γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα των αγροτών. Το φορολογικό, η έλλειψη αγροτικής πολιτικής είναι η αιτία που θα καταστρέψει τον αγροτικό τομέα και κατά συνέπεια την εθνική οικονομία. Είμαστε εδώ διεκδικώντας για 10 εκατομμύρια   έλληνες όχι για τον εαυτό μας . Αγροτική παραγωγή χωρίς αγρότες και αγροτική δραστηριότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Τα μέτρα που φέρανε  με το τρίτο μνημόνιο, θα καταστρέψουν εντελώς την αγροτική παραγωγή με συνέπεια να αυξηθούν οι εισαγωγές προιόντων. Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να δει το ζήτημα από άλλη βάση και να το αντιμετωπίσει έγκαιρα