θεοχαρόπουλος 2

Θ. Θεοχαρόπουλος:H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών

16/09/2015

Του Θανάση Θεοχαρόπουλου*

 

Λίγες μόνο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι φανερό πως η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση σε ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική και προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές ή νέους πειραματισμούς. Πρέπει να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις μας οι οποίες έχουν ένα πρόγραμμα προοδευτικό, αποφασιστικότητα, γνώση, εμπειρία, όραμα και βεβαίως, έχουν δημιουργήσει μια τομή στην πολιτική τους σε σχέση με τις αδιέξοδες πολιτικές.

Η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, επιτυγχάνεται μέσω της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.  Ένα διαχρονικό αίτημα για σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς έγινε πραγματικότητα και δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού ρεύματος ρεαλισμού και λογικής. Μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ.. Είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και σε αυτήν επιδιώκουμε να συμμετέχουν όσες περισσότερες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση. Δεν είναι δυνατόν και πάλι ορισμένοι να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους. Καλούμε τους πολίτες να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού και να επιβάλλουν με την ψήφο τους στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τις συνεργασίες.

Ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις  με προγραμματική συμφωνία. Με χρονοδιαγράμματα και τακτικό έλεγχο για να αποφευχθούν  δυσλειτουργίες του παρελθόντος.

Εμείς τολμήσαμε. Υπογράψαμε μαζί με την Φώφη Γεννηματά προγραμματική συμφωνία με 10+1 θέσεις. Η συμπαράταξη μας είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα των πολιτών που θα επιβραβεύσουν τις δυνάμεις που συνεργάζονται για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση με προοπτική τετραετίας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών και καταλύτης εξελίξεων την επόμενη ημέρα.

*Προέδρου ΔΗΜΑΡ, Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Πηγή:Pontiki.gr