θεοχαρόπουλος 2

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο:Είμαστε μέρος της λύσης

15/09/2015

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες»  με το  δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο και επεσήμανε μεταξύ άλλων:

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών θα πάει καλά, θα είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές. Είμαι πεπεισμένος για αυτό γιατί οι πολίτες θα ακυρώσουν την καρικατούρα του δικομματισμού και θα επιβάλλουν τις συνεργασίες με την ψήφο τους. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένας αναπαλαιωμένος διπολισμός, δεν χρειάζονται τα χειρότερα στοιχεία εκείνου του δικομματισμού ο οποίος εν πάση περιπτώσει προσέφερε και στον τόπο αλλά δημιούργησε και αρκετά προβλήματα μέσω της πόλωσης  και κάποιων χαρακτηριστικών τα οποία δεν θέλουμε και δεν  θέλουν οι πολίτες να επανέλθουν. Και αυτό το έχουν καταλάβει οι πολίτες, από το 2009 δεν ξαναέβγαλαν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ούτε τώρα θα το πράξουν. Ας μην έχει νέες ψευδαισθήσεις και νέες αυταπάτες ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μεϊμαράκης. Συνεργασίες θα έχουμε την επόμενη μέρα.

Εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος ενός νέου αδιεξόδου την επόμενη μέρα. Εμείς τα δυο κόμματα προχωράμε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην αφετηρία αυτού του εναλλακτικού προοδευτικού πόλου και  καλούμε τους πολίτες, τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας που δεν θέλουν ούτε τον εθνικολαϊκισμό ούτε το νεοφιλελευθερισμό, τις δυνάμεις της ανανέωσης να συστρατευθούν μαζί μας.

 

Σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου:

Η συμφωνία , αυτό το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Πρέπει να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα και η συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά έχοντας επαναδιαπραγμάτευση στην πορεία των οικονομικά αναποτελεσματικών και κοινωνικά άδικων μέτρων.

Είναι κοινό συμφέρον των εταίρων και της χώρας μας στην πορεία αυτά τα μέτρα που δεν αποδίδουν και τα οποία φέρνουν ύφεση και ελλείμματα να αλλάξουν μετά από ορισμένους μήνες που η χώρα θα επανακτήσει την αξιοπιστία της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.