ΘΕΟΧ ΣΤΑΡ

Αποσπάσματα συνεντεύξης του Θ. Θεοχαρόπουλου, προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στο Star: Αποτελεσμάτική διακυβέρνηση με προοπτική τετραετίας

14/09/2015

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Star  και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου  μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Σχετικά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:

Δημιουργήσαμε τον προοδευτικό  μεταρρυθμιστικό  τρίτο πόλο για να αποτελέσει την αφετηρία  στην ανασυγκρότηση του χώρου της  κεντροαριστεράς, της λογικής και της ευθύνης. Επίσης για να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη ημέρα με προοπτική τετραετίας, με όσες περισσότερες δυνάμεις για να υπάρξει σταθερότητα. Χρειάζεται η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να ακυρωθεί η καρικατούρα του δικομματισμού  και να επιβληθούν οι συνεργασίες.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πολύ  θετική ανταπόκριση  από τους  πολίτες. Είναι ιδιαίτερα  ενθαρρυντική. θα είμαστε στην τρίτη θέση στις εκλογές.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

Αυτό που θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες είναι το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να στηριχθεί μια διακυβέρνηση του τόπου, εάν  δεν υπάρξει προγραμματική συμφωνία στέρεη  με χρονοδιαγράμματα πιστής τήρησης της.

Σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου:

Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία και αφού ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας σταδιακά ως χώρα τότε να επαναδιαπραγματευτούμε  τα κοινωνικά, αναποτελεσματικά, και  άδικα μέτρα. Ο λαικισμός και η παροχολογία έχουν τελειώσει. Για να αλλάξουν τα άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα χρειάζεται  σχέδιο που θα εφαρμοσθεί. Το επτάμηνο που πέρασε δεν είδαμε  καμία φορολογική μεταρρύθμιση