Πρωτοβουλία στελεχών από τη νέα γενιά της Δημοκρατικής Αριστεράς: Επανεκκίνηση – Ανανέωση.

Πρωτοβουλία στελεχών από τη νέα γενιά της Δημοκρατικής Αριστεράς: Επανεκκίνηση – Ανανέωση.

26/05/2015

Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση με στόχο ένα προοδευτικό αριστερό κόμμα σύγχρονο στη δράση του, τολμηρό στις θέσεις και τις ιδέες του και ανανεωτικό στην πολιτική του.
Ανήκουμε σε μια γενιά που έχει ανάγκη και επιδιώκει λύσεις για το μέλλον της χώρας. Γεννηθήκαμε μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974. Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τις παθογένειες που υπήρξαν και υπάρχουν στην χώρα. Να τελειώσουμε με το σύστημα των πελατειακών σχέσεων, να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και να σταματήσει ο λαϊκισμός από όπου και αν προέρχεται. Να πούμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος.
Ανήκουμε σε μια γενιά που πλήττεται από την κρίση και έχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον. Πολλοί πήραν το δρόμο για το εξωτερικό, άλλοι ζουν με το καθημερινό άγχος της ανεργίας. Αρκετοί το παλεύουν, δημιουργούν, αγωνίζονται… Όλες και όλοι μαζί ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας.
Στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι απαραίτητη η εντολή για αλλαγή, εντολή για ανανέωση, εντολή για επανεκκίνηση, εντολή για το μέλλον και όχι για τη συντήρηση των ίδιων κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Είναι η στιγμή που όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Και σήμερα πρέπει να είμαστε παρούσες και παρόντες.
Είναι απαραίτητη η ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών.
Η Δημοκρατική Αριστερά, ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική και οικολογική δύναμη της Αριστεράς δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα εθνικολαϊκιστικά και αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση. Είμαστε εδώ και σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητο όλες και όλοι να συμμετάσχουν στο Συνέδριο. Είναι μία συλλογική προσπάθεια.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συνεχίσει να υπάρχει για τα στελέχη της αλλά για να προσφέρει στην κοινωνία και την χώρα.
Για να τα καταφέρουμε απαιτείται ουσιαστική λειτουργία των συλλογικών δομών και όχι ένα κόμμα αρχηγικό ή άθροισμα προσωπικών δράσεων.
Στις σημερινές συνθήκες η Δημοκρατική Αριστερά αξίζει να είναι παρούσα. Να είναι συστατικό στοιχείο νέων πολιτικών λύσεων. Αρκεί να πορευτούμε συλλογικά. Να ενισχύσουμε την ιδρυτική ταυτότητα μας ως δύναμη της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Εμείς σε αυτήν κρίσιμη στιγμή αποφασίσαμε να δηλώσουμε το παρών. Θεωρούμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να διεκδικήσει ξανά την επόμενη ημέρα στις πολιτικές εξελίξεις. Στο Συνέδριο ο στόχος είναι η Δημοκρατική Αριστερά να αποκτήσει ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Στο Συνέδριο τα κύρια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να είναι ξανά η ατέρμονη αυτοκριτική και η πόλωση αλλά οι νέες προτάσεις για αλλαγές και τομές. Χρειάζεται η αποφασιστική συμμετοχή και στήριξη των μελών και φίλων για να τα καταφέρουμε. Για να επιτευχθεί η ανανέωση και η επανεκκίνηση.
Ακριβόπουλος Λεωνίδας, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος, Γραμματέας ΔΗΜΑΡ Ημαθίας
Αναστασίου Φωτεινή, Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ
Ανδριοπούλου Σοφία, Δικηγόρος, Μέλος Ε.Ε. ΔΗΜΑΡ
Αντωνάκης Χρήστος, Προγραμματιστής – Χειριστής Η/Υ, Άνεργος, Μέλος ΔΗΜΑΡ Α Αθήνας
Αποστολίδης Γιώργος, Αγρότης – Τ. Γεωπόνος, Μέλος ΔΗΜΑΡ Λάρισας
Βατάλης Σωκράτης, Γεωπόνος, Μέλος ΔΗΜΑΡ Κοζάνης
Βελεγράκης Μανώλης, Δικηγόρος – Διδάκτωρ Νομικής, Μέλος ΔΗΜΑΡ Καλλιθέας
Γιάνναρος Γιώργος, Οικονομολόγος, Μέλος ΔΗΜΑΡ Παγκρατίου
Γκεντσίδου Λαμπρινή, Δικηγόρος, Μέλος ΔΗΜΑΡ
Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ., Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ
Καλπάκης Στέργιος, Εκπαιδευτικός – ειδ. Ιστορία & Πολιτισμός, Μέλος ΔΗΜΑΡ Βέροιας
Κόλλιας Βασίλης, Αγρότης, Πρόεδρος Νέων Αγροτών Βοιωτίας, Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ
Λαμπρακούλης Νίκος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Πρέβεζας
Μαρκάκη Βάσω, Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ
Μαυροδημητράκης Χρήστος, Οικονομολόγος – Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΔΗΜΑΡ Ηλιούπολης
Οικονομίδης Ρωμανός, Φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δ.Π.Θ. – Μέλος Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Ξάνθης
Παπουτσής Αλέξανδρος, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ
Πολλάτος Άρης, Πολιτικός Επιστήμονας, Άνεργος, Μέλος Νομαρχιακής Γραμματείας Β Αθήνας ΔΗΜΑΡ
Σκιαδά Λίνα, Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, Μέλος ΔΗΜΑΡ Βριλήσσια
Φερέτος Δημήτρης, Δημοσιογράφος, Άνεργος, Μέλος ΔΗΜΑΡ Κυψέλης
Χαρβάτης Χρήστος, Οικονομολόγος – Λογιστής, Μέλος Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Αρκαδίας
Χαριζάνης Θόδωρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Μέλος ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης