Γ. Κακουλίδης: «Πριν το φινάλε!»

Γ. Κακουλίδης: «Πριν το φινάλε!»

18/05/2015

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας που κατέδειξε ότι σε εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά είκοσι μία ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας «λέει» με απλά λόγια ότι η κοινωνία συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και να διατηρεί την ελπίδα ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι δυνατόν να «κάνει πίσω» σε αυτά που έχει υποσχεθεί.

Είναι γεγονός πως καταβάλλονται πολλές και μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο: να έχουμε, δηλαδή, «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Να μπορέσουμε, μ’ άλλα λόγια, και με τις απαιτήσεις των εταίρων και δανειστών μας να ’μαστε εντάξει και τους Ελληνες να μην οδηγήσουμε στο… ικρίωμα. Η… τελευταία πράξη του δράματος, που όλοι με αγωνία παρακολουθούμε -φοβούμενοι για τα χειρότερα-, φαίνεται πως στις 5 Ιουνίου θα οδηγήσει είτε σε… happy end είτε σε δραματικό φινάλε.

Οχι -βεβαίως- πως μια επαχθής συμφωνία αποτελεί αίσιον τέλος, όμως μια συμφωνία που θα επιβάλει νέα μέτρα και νέους εφιάλτες στους Ελληνες, που τα έχουν χάσει -ήδη- όλα, είναι αναμφισβήτητα ένα δραματικό φινάλε. Βεβαίως και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το… πέσιμο στα μαλακά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουμε (ούτε κατά διάνοια) να χάσουμε την… ευρωπαϊκή ταυτότητά μας, καθότι ο Έλλην θέλει να ανήκει στην Ευρώπη, που στο κάτω-κάτω αυτός την «έφτιαξε» κιόλας. Ναι! Ο Έλληνας θέλει να ζει στην Ευρώπη, αλλά να ζει ως… Ευρωπαίος!

Με τις ίδιες συνθήκες ζωής, τις ίδιες δυνατότητες εργασίας, τις ίδιες προοπτικές ανάπτυξης και προόδου, τα ίδια δικαιώματα στην ευτυχία και τη χαρά. Σε όσα δηλαδή του στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης!

Στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε μέχρι την «ετυμηγορία» των εταίρων μας για το μέλλον και την ευρωπαϊκή πορεία μας, απαιτείται η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για μια συναινετική διαχείριση και αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που βρίσκονται απέναντί μας. Απέναντί μας δεν βρίσκονται μόνο οι εταίροι και δανειστές μας. Απέναντί μας βρίσκονται και όσα αντιφατικά και ανακόλουθα συντηρούμε με συγχύσεις και ασάφειες στο εσωτερικό της χώρας. Τα «είπα-ξείπα», τα «σχήματα λόγου», τα «διαφωνώ αλλά εξ ανάγκης συμφωνώ».

Η σύγχυση με τον ΦΠΑ, με τη 13η σύνταξη, με τον ΕΝΦΙΑ και την έκτακτη εισφορά μιλάει από μόνη της. Η κοινωνία στο «αμήν» απαιτεί συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πριν το φινάλε!