Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

28/02/2015

Η επιλογή της κυβέρνησης για τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 στο Eurogroup ήταν η αναγκαία πράξη προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να αποφύγει την χρεοκοπία. Συνιστά ένα συμβιβασμό, που επικαθορίζεται από τη ανισοβαρή σχέση δανειζόμενου-εταίρου και δανειστή.  Διασφαλίζει επιπλέον  στη νέα ελληνική κυβέρνηση χρόνο τεσσάρων μηνών προκειμένου να έλθει σε επαφή με την αμείλικτη πραγματικότητα των πραγματικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας και να προετοιμάσει μια επωφελέστερη για τη χώρα μας διάδοχη Συμφωνία. Η κυβέρνηση οφείλει βέβαια να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη Συμφωνία.

Το μεγάλο στοίχημα όμως θα κριθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Και στον τομέα αυτό η δυνατότητα της κυβέρνησης να καθορίσει η ίδια τις μεταρρυθμιστικές δράσεις καθιστά την ευθύνη της ακόμα μεγαλύτερη.  Η συμβολή της Δημοκρατικής Αριστεράς σ’ αυτή την προσπάθεια, με τον πλούτο των ιδεών της και των προγραμματικών επεξεργασιών της, θα είναι ουσιαστική προκειμένου να παραμείνει η χώρα εντός της ευρωζώνης με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Δυστυχώς, μετά τη μεγάλη εκλογική υποχώρηση των ευρωεκλογών το κόμμα δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει δυναμική αναστροφής μιας ισχυρής τάσης απαξίωσης της εικόνας του που διαμορφώθηκε στους πολίτες. Ως φυσικό αποτέλεσμα ακολούθησε η ήττα των εκλογών του Ιανουαρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη, τους φίλους του κόμματος  και τις συνεργαζόμενες κινήσεις και ομάδες, σε μια συντεταγμένη πορεία διαλόγου προς το συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει αρχές Μαΐου, προκειμένου να απαντήσουν στο κύριο ερώτημα που έθεσε η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.