20141127_120431

Αντιπροσωπεία  της ΔΗΜΑΡ στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 

27/11/2014

 

Στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι της χώρας απαιτούν την αλλαγή πολιτικών. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα δυσβάσταχτα μέτρα. Η ανεργία συνεχίζει να είναι στα ύψη και οι εργασιακές σχέσεις  δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις οι οποίες πρέπει να δώσουν το έναυσμα για τη μαζική και ειρηνική απάντηση των εργαζομένων, των εμπόρων, των βιοτεχνών στις αδιέξοδες πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που οξύνουν την κρίση και διευρύνουν τη φτώχεια.

 

Για την 24ωρη πανελλαδική απεργία, από το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ  εξεδόθη και η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΔΗΜΑΡ χαιρετίζει τις  κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ. Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν τη μαζική και ειρηνική απάντηση των εργαζομένων, των εμπόρων, των βιοτεχνών στα σχέδια για τη συνέχιση των ασκούμενων πολιτικών που οξύνουν την κρίση και διευρύνουν τη φτώχεια.

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές προτάσσουν νέα προσχήματα για να στηρίξουν το δόγμα της λιτότητας και αρνούνται κάθε τροποποίηση στη θεωρία του «οικονομικού μονόδρομου» οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι της χώρας οφείλουν με αποφασιστικό τρόπο να απαιτήσουν την αλλαγή πολιτικών.