Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ΥΠΕΘΑ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ΥΠΕΘΑ

20/11/2014

Το υπουργείο Εθνική Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, όπου ενημερώθηκε, από τον Υπουργό Νίκο Δένδια, την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά και τη στρατιωτική ηγεσία, για την επιχειρησιακή δομή, τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις. Παρών στη επίσκεψη ήταν και ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Μαστρογιάννης

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Είχαμε σήμερα τη χαρά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο εγώ, όσο και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά -η έλλειψη του Υφυπουργού του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου εξηγείται από ένα δυσάρεστο συμβάν στην οικογένειά του- να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον κ. Φώτη Κουβέλη.

 

Κατ’ αρχάς έθεσα στον κ. Κουβέλη, κατά τη συνάντησή μας, τις απόψεις μου για τις πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες εφαρμόζουμε εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μετά υπήρξε πλήρης ενημέρωση του κ. Προέδρου από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Νομίζω ότι δώσαμε στον Πρόεδρο και στα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πλήρη εικόνα αφενός για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αφετέρου των μέσων τα οποία διατίθενται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό καθήκον της προστασίας του εδαφικού χώρου, της εδαφικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας της Πατρίδας μας.

ImageHandler

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ήταν πράγματι εξαιρετικά συστηματική και ενδελεχής η ενημέρωση που είχα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον Υπουργό, από την Αναπληρώτρια Υπουργό, σε σχέση με το επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Ένα υψηλό επίπεδο αντίστοιχο του υψηλού καθήκοντος που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Ιδιαίτερα σήμερα, η αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι υποχρέωση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, προς το εθνικό συμφέρον, προς τη χώρα μας.

Αντιμετωπίζει η χώρα μας προκλήσεις, προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και ταράσσουν την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οφείλουν να βρίσκονται στην αναγκαία εγρήγορση. Και βρίσκονται.

Είμαι βέβαιος, όμως, ότι η ειρηνική διευθέτηση, η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου είναι εκείνη που μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία των οποιωνδήποτε αρνητικών εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση, η Πατρίδα μας υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικό παράγοντα τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, επαναλαμβάνω, θέλουν τη στήριξη όλων μας. Θέλουν οικονομική στήριξη, θέλουν στήριξη του έμψυχου υλικού, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βεβαίως, η χώρα διέρχεται μια περίοδο κρίσης, αναμφισβήτητα τα οικονομικά της πατρίδας ετεροκαθορίζονται αρνητικά από την οικονομική κατάσταση αλλά είναι ζήτημα προτεραιότητας η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, που τις υπηρετούν. Σε ό,τι μας αφορά, θέλω να διαβεβαιώσω ότι στηρίζουμε  σταθερά και αταλάντευτα τις  Ένοπλες Δυνάμεις.

2_big

 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κι εμείς, κ. Πρόεδρε, για την παρουσία σας και για τις φιλόφρονες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις δηλώσεις σας αλλά και κυρίως προς τη θέση σας για τη στήριξη και του έργου αλλά και της παροχής μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής συγκυρίας των οικονομικών δυνατοτήτων για ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους».