φωτογραφία (1)

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από αντιπροσωπεία της  ΔΗΜΑΡ

16/11/2014

 

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα στο  Πολυτεχνείο, αποτίοντας φόρο τιμής στην 41η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Μετά την κατάθεση ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

«41 χρόνια μετά, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρα. Σήμερα, η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης. Η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτή η γενιά δεν πρέπει να αποδειχθεί μια χαμένη γενιά. Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα σηματοδοτεί την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την στήριξη της νέας γενιάς που μαστίζεται από την ανεργία. Απαιτείται αδιάκοπη μάχη ενάντια στα φαινόμενα φασισμού, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στην περίπτωση της εξέγερσης του πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη. Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, τα μέλη της Ε.Ε. Θόδωρος Μαργαρίτης, Βασίλης Μαστρογιάννης, Θράσος Φωτεινός, Γιάννης Σκοπούλης, τα μέλη της Κ.Ε. Δώρα Καλλιπολίτη, Αθηνά Γκόρου, Αθηνά Μιχαλακέα, Νικολέττα Μπιτούνη, Χρήστος Πετράκος, Σοφία Ανδριοπούλου, Άρης Τσουκνίδας, Ηλίας Τζανετουλάκος, Παναγιώτης Κουτσοπίνης, Τάσος Δαρσινός, Γιάννης Γάτης, Μάρκος Βλάχος, Νίκος Φωτεινός, Κώστας Αρχοντάκης, Χάρης Μοβσεσιάν και το στέλεχος της ΕΑΜικής Αντίστασης Δημήτρης Παλαιολογόπουλος.