Αναφορά του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με την ίδρυση Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης στις νησιωτικές περιφέρειες.

Αναφορά του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με την ίδρυση Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης στις νησιωτικές περιφέρειες.

05/11/2014

 

 

Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως αναφορά την, με ημερομηνία 23.10.14, Επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Στην Επιστολή του ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών, όπως προβλέπεται και από τη  «ρήτρα νησιωτικότητας» του ν. 4150/2013, ζητεί την ίδρυση -πέραν του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Νησιωτικής Οικονομίας στην Κρήτη- δύο (2) ακόμη Κέντρων, ήτοι ενός (1) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και ενός (1) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

05/11/2011

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Θέμα: «Ίδρυση Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης στις νησιωτικές περιφέρειες».

 

Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την, με ημερομηνία 23.10.14, Επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Στην Επιστολή του ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. επισημαίνοντας ότι:

  • η αγροτική παραγωγή αποτελεί για τα περισσότερα νησιά τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξής τους μετά τον τουρισμό.
  • η νέα αγροτική πολιτική του υπουργείου επιβάλλεται να λάβει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών, όπως προβλέπεται και από τη «ρήτρα νησιωτικότητας» του ν. 4150/2013.

ζητεί την ίδρυση -πέραν του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Νησιωτικής Οικονομίας στην Κρήτη- δύο (2) ακόμη Κέντρων, ήτοι ενός (1) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και ενός (1) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης