Γ. Κακουλίδης: «Βουλωμένα… αυτιά»

Γ. Κακουλίδης: «Βουλωμένα… αυτιά»

03/11/2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ τα μπαζωμένα ρέματα και τα βουλωμένα φρεάτια που ευθύνονται για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες που έφεραν οι βροχές την περασμένη εβδομάδα στη δυτική Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι, κυρίως, τα βουλωμένα… αυτιά του κράτους και των λειτουργών του που ποτέ δεν ακούν τα αιτήματα της κοινωνίας και τις κραυγές της απόγνωσης και της απελπισίας όλων αυτών που κάθε τόσο υφίστανται όσα οι άλλοι παρακολουθούν – εν ασφαλεία – από τις τηλεοράσεις τους.

Τις απίστευτες εικόνες καταστροφής από το Ζεφύρι και την Παλαιά Κοκκινιά, που και εγώ από το σπίτι μου είδα στην τηλεόραση και είχα ξαναδεί -σε παραλλαγή όμως- πολλές φορές στο παρελθόν. Ημουν δεν ήμουν δέκα ετών όταν από τα ραδιόφωνα και τις «έκτακτες εκδόσεις» των εφημερίδων – δεν υπήρχε, τότε, τηλεόραση στην Ελλάδα – μάθαμε για τη… βιβλική καταστροφή στον Ασύρματο και τη Δραπετσώνα, που άφησε και θύματα -ανθρώπινες ζωές και οικογενειακές τραγωδίες. Με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι μέχρι και ο βασιλιάς Παύλος είχε ασχοληθεί και είχε επισκεφθεί τις «πληγείσες περιοχές» υποσχόμενος άμεση κινητοποίηση του κράτους για την αποκατάσταση των ζημιών και των ανθρώπων, ενώ η βασίλισσα Φρειδερίκη μοίρασε και μερικά «βιβλιάρια απόρων κορασίδων» σε θυγατέρες… εθνικοφρόνων πληγέντων κατοίκων των περιοχών. Πέραν των βιβλιαρίων, που το καθένα περιείχε κατάθεση εκατό δραχμών, τίποτε άλλο δεν υλοποιήθηκε από τα υπεσχημένα.

Φύγαν οι βασιλιάδες, φύγαν οι δικτατορίες, ήρθαν οι δημοκρατίες και οι σοσιαλισμοί, αλλά έργο κανένα δεν έγινε και μισό αιώνα μετά τα πάντα επαναλαμβάνονται, όπως και η Ιστορία. Παρακολουθούσα την περασμένη Παρασκευή το βράδυ τον άμοιρο Αργύρη Ντινόπουλο να υποδύεται τον υπεύθυνο υπουργό και να προσπαθεί να «ανοίξει» διάλογο με τους πλημμυροπαθείς και τον λυπήθηκα. Δικαιολογίες, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις δεν «περνάνε» πλέον.

Η αναξιοπιστία τόσο του κράτους, όσο και της κυβέρνησης είναι παγιωμένη στις συνειδήσεις των πολιτών που το μόνο που ζητούν είναι να βρουν ξανά τη ζωή που τους κλέψανε. Η καταρρακτώδης βροχή και οι συνέπειές της δεν είναι η αιτία. Η αφορμή ήταν. Ο,τι έχει «πνίξει» τον κόσμο δεν είναι το νερό της βροχής, αλλά όλα όσα – με σαδιστική διάθεση, λες – του επιβάλλονται και δεν τα αντέχει άλλο. Αν η κυβέρνηση θέλει κάτι να κάνει, έστω και την ύστατη στιγμή, αντί για… υπό προϋποθέσεις ρυθμίσεις δανείων και χρεών, ας καθαρίσει τα βουλωμένα αυτιά της.

– See more at: http://www.badiera.gr/?p=26210#sthash.muzud9Sw.dpuf