Αναφορά του βουλευτή Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δ. Αναγνωστάκη σχετικά με Σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011.

Αναφορά του βουλευτή Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δ. Αναγνωστάκη σχετικά με Σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011.

31/10/2014

Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ως αναφορά την, με ημερομηνία 30.10.14, Επιστολή της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011».

Στην Επιστολή της η εν λόγω Επιτροπή εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τις σοβαρότατες επιπτώσεις από τα προφανή ζητήματα νομιμότητας που εγείρει η πρόσφατη διαδικασία συγκρότησης των Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή γεννά σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργική και ουσιαστική ανεξαρτησία των Επιτροπών Προσφυγών.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

-Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: «Σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011».

Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την, με ημερομηνία 30.10.14, Επιστολή της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011».

Στην Επιστολή της η εν λόγω Επιτροπή εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τις σοβαρότατες επιπτώσεις από τα προφανή ζητήματα νομιμότητας που εγείρει η πρόσφατη διαδικασία συγκρότησης των Επιτροπών Προσφυγών του Ν. 3907/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η ΕΕΔΑ επισημαίνει ότι η διαδικασία αυτή γεννά σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργική και ουσιαστική ανεξαρτησία των Επιτροπών Προσφυγών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης