Τοποθέτηση του βουλευτή Εύβοιας, Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Τοποθέτηση του βουλευτή Εύβοιας, Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

20/10/2014

https://www.youtube.com/watch?v=UmzuFg6g5E4&list=UUI3J1LJAhS5zZXWJUnUa-2g

Δελτίο Τύπου

 

 

 

 

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής, στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς:

  • Στηλίτευσε την εμμονή της κυβέρνησης στις πολιτικές λιτότητας
  • Χαρακτήρισε υπεραισιόδοξες και έωλες τις προβλέψεις της κυβέρνησης για το γενικά στοιχεία του προϋπολογισμού
  • Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιαναπτυξιακές πολιτικές, δεδομένης της μείωσης δαπανών για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Εξέφρασε ανησυχία για την επαναλαμβανόμενη υπερφορολόγηση των πολιτών, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει κάθε φοροδοτική ικανότητα.
  • Τόνισε πως το αυξανόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, θα είναι αποτέλεσμα, μη πληρωμής υποχρεώσεων του Δημοσίου, μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μείωσης των δημοσίων δαπανών και υπερφορολόγησης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση και η Ελληνική οικονομία ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ το οποίο δυστυχώς ο προϋπολογισμός του 2015 αποτυγχάνει να δημιουργήσει.