Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου: «Κυβερνητικό αλαλούμ – Ο Κ. Μητσοτάκης αναίρεσε τον εαυτό του» (video)

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και στους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.

“Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο στη διαχείριση της πανδημίας” ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα. 

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή το μεσημέρι για αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ όπου τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές της ΝΔ, και δύο ώρες μετά το πήρε πίσω και είπε θα μείνει στα 300 ευρώ, πάλι χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του” είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης αναίρεσε τον κ. Μητσοτάκη μέσα σε δύο ώρες Ο κόσμος καταλαβαίνει τα μπρος – πίσω, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει τίποτα στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, τίποτα ουσιαστικό σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το καλοκαίρι. Ανοίγουν όλα με τις ίδιες συνθήκες, χωρίς η κυβέρνηση να έχει λύσει τα προβλήματα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε για “κυβερνητικό αλαλούμ” και επισήμανε ότι “οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγεί στις χθεσινές αποφάσεις, από τα 300 στα 500 και πάλι στα 300 ως πρόστιμα. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, για αυτό ίσως θεώρησαν αρχικά τα 300 ευρώ μη αποτρεπτικό ως πρόστιμο. Μη μπορώντας να πείσουν με επιχειρήματα, ο μόνος τρόπος που τους απομένει είναι τα πρόστιμα”. 

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σχολίασε ότι “ανοίγουν όλα χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί. Πως θα μπαίνει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πηγαίνει  να ψωνίσει κάτι” και συμπλήρωσε ότι “Θα έπρεπε να είχε λυθεί το θέμα των ΜΜΜ ώστε να μην παστώνεται ο κόσμος στις μεταφορές, με περισσότερα δρομολόγια και παράλληλα να λυθούν τα ζητήματα του λιανεμπορίου”, ενώ για το click away παρατήρησε ότι “δεν λειτούργησε στις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά τα όσα λέει η Κυβέρνηση”. 

Για την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο να συζητάμε την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα πανεπιστήμια, 200 σε κάθε πανεπιστήμιο σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ αυτό που έπρεπε να γίνεται γιατί είναι αναγκαία η φύλαξη τους, είναι να φυλάσσονται με ανθρώπους που θα λογοδοτούν στο Πανεπιστήμιο και όχι Αστυνομία” και πρόσθεσε ότι “αντί να πάρουν καθηγητές και ερευνητές η κυβέρνηση προτιμά να πάρει αστυνομικούς, αντί να χρηματοδοτήσει τα πανεπιστήμια, τόσο για το ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και για τις όντως αναγκαίες υπηρεσίες εσωτερικής φύλαξης στα πανεπιστήμια”. 

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος καταδίκασε το πανό που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, λέγοντας ότι “είναι απαράδεκτο το πανό που αναρτήθηκε για τον Παύλο Μπακογιάννη και οι υπηρεσίες εσωτερικής φύλαξης που θα πρέπει να αναδιοργανωθούν για να γίνουν αποτελεσματικές στα πανεπιστήμια θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα και να κατεβάζουν τέτοιου είδους πανό” με την επισήμανση ότι “αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με όσα φέρνει η κυβέρνηση, ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, σε μία περίοδο που άλλες είναι οι ανάγκες”. “Αν δεν θέλουν να ακούσουν εμάς, ας ακούσουν τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., τον Γιώργο Κύρτσο, που λέει τα ίδια για το θέμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.