Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Είχαμε μία ‘εφησυχασμένη’ κυβέρνηση μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος πανδημίας” (video)

Σημεία παρέμβασης στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.
 
– Το πρώτο lockdown έγινε για να προετοιμαστεί το ΕΣΥ, αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ως εφησυχασμό το περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο που ήταν εφησυχασμός της ίδιας της κυβέρνησής του. Από το καλοκαίρι δεν έκανε τίποτα για τα ΜΜΜ και για το ΕΣΥ, δεν προχώρησε εγκαίρως στις προκηρύξεις για πρόσληψη γιατρών, αύξηση ΜΕΘ, επιτάξεις και τελευταία στιγμή τρέχουν να βρουν γιατρούς, νοσηλευτές και ΜΕΘ. Όλες οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες και η κυβέρνηση τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική της ευθύνη. Φταίνε οι πολίτες που όταν πήγαιναν στη δουλειά τους αναγκάζονταν να στοιβαχθούν στα λεωφορεία; Γιατί δεν πήρε εγκαίρως η κυβέρνηση νέα λεωφορεία, γιατί δεν αύξησε εγκαίρως τα δρομολόγια; Πρόκειται για τον ορισμό της κυβερνητικής ευθύνης.
– Αυτό που συμβαίνει, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, είναι τραγικό. Η χώρα δεν προετοιμάσθηκε για να υπάρχει περισσότερη υγειονομική ασφάλεια για τους πολίτες. Εμείς αυτή την υπεύθυνη αντιπολίτευση ασκούμε σταθερά και όχι αυτά τα απαράδεκτα που είπε ο κ. Γεωργιάδης. Να μετράει, να συγκρίνει νεκρούς, να χαίρεται και να πανηγυρίζει που είχαμε 100 νεκρούς την ημέρα, λέγοντας τι καλά που είμαστε στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν περισσότερους, όπως είπε.
– Η ΝΔ δεν ήθελε και δεν θέλει ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να είναι ισχυρό. Ακόμα και προεκλογικά η ΝΔ και τα στελέχη της δεν μιλούσαν για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η ΝΔ δεν θέλει και δεν μπορεί.
– Θα ψηφιστεί ένας προϋπολογισμός στον οποίο δεν υπάρχει αύξηση των δημόσιων δαπανών για το σύστημα υγείας για το 2021. Μένουμε ξανά μέσα στην πανδημία χωρίς ουσιαστική αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό.