χατζηγε

Αρθρο του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου : «Έ, όχι, ρε Δημήτρη, δεν την ψώνισε ο Αλέξης κι έκανε Υπουργό τον Θανάση !!!»

10/05/2019

Μου αρέσουν «οι πιασάρικοι» τίτλοι. Μου αρέσει το προκλητικό, ενίοτε απαξιωτικό και σαρκαστικό στυλ. Ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Γίνεσαι πιο δημοφιλής. Έρχεσαι πιο κοντά σε περισσότερους αναγνώστες.

Γι αυτό μου αρέσει κι ο Δημήτρης Καμπουράκης. Τα γραφόμενά του άλλοτε στάζουν μέλι, όπως στη «Γλυκιά Εμμανουέλα» κι  άλλοτε στάζουν σαρκαστική χολή και όξος.

Δεν μου αρέσει όμως η ισοπέδωση και ο μηδενισμός. Και απεχθάνομαι τη χυδαιότητα.

Έτσι διάβασα με μεγάλη προσοχή το πόνημα του κ. Καμπουράκη με τίτλο: «Την ψώνισε, δεν εξηγείται αλλιώς». Το άρθρο αναφέρεται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Του δικαιολογεί και εξηγεί ακόμη και λάθος κινήσεις του, όπως την αμέριστη στήριξη στον Παύλο Πολάκη. Εκείνο όμως που με τίποτα δεν μπορεί να χωνέψει και να δικαιολογήσει είναι η Υπουργοποίηση του Θανάση.

«Ο Θεοχαρόπουλος όμως. Ένας άνθρωπος δίχως οπαδούς, δίχως κύρος, δίχως πολιτική εμβέλεια, υπουργοποιείται ξαφνικά..» Πως και γιατί αναφωνεί ο κριτής κ. Καμπουράκης.

Και αφού δεν βρίσκει καμία απολύτως εξήγηση παρά την εξέταση του θέματος «με μικροσκόπιο και βυθοσκόπιο, τρίπλεξ, μαγνητική και κωλονοσκόπηση», καταλήγει στο βαρύγδουπο πολιτικό συμπέρασμα: «την ψώνισε ο Αλέξης, δεν εξηγείται αλλιώς» !!!

Το προκλητικό του γράψιμο με πρόγκηξε.  Τολμώ λοιπόν εγώ ο ουτιδανός ο «δίχως οπαδούς, δίχως κύρος, δίχως πολιτική εμβέλεια» ολίγιστος Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Δράμας να του απαντήσω σε ανάλογο αυτοσαρκαστικό και προκλητικό ύφος:

– Ο Λεωνίδας Κύρκος και το ΚΚΕ εσωτερικού δεν κατάφερναν να μπούνε στη Βουλή και άρα δεν είχαν οπαδούς, κύρος και  πολιτική εμβέλεια;

– Ο Κωστής Στεφανόπουλος που πάτωσε με τη ΔΙΑΝΑ, δεν είχε κύρος, οπαδούς και πολιτική εμβέλεια και προφανώς τα απέκτησε μόνο όταν έγινε ΠτΔ;

– Ο Αντώνης Σαμαράς που απέτυχε παταγωδώς με την Πολιτική Άνοιξη διαγράφηκε από το πολιτικό σκηνικό ή επανήλθε δριμύτερος και έγινε αρχηγός στη ΝΔ και Πρωθυπουργός της χώρας;

– Η Ντόρα Μπακογιάννη, το εγχείρημα της οποίας για δημιουργία άλλου κόμματος στέφθηκε επίσης με πλήρη αποτυχία, δεν έχει οπαδούς, κύρος και πολιτική εμβέλεια;

– Ο Ανδρέας Λοβέρδος που επιχείρησε να κάνει δικό του κόμμα και είχε την ίδια τύχη, δεν είχε κύρος, οπαδούς και πολιτική εμβέλεια και γιατί τότε τον πήρε και πάλι το ΠΑΣΟΚ;

– Ο Αλέκος Παπαδόπουλος που το κομματικό του παιδί δεν καταγράφεται καν στις δημοσκοπήσεις δεν διαθέτει κύρος, πολιτική εμβέλεια και οπαδούς;

– Οι Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πολιτικοί δίχως κύρος, οπαδούς και πολιτική εμβέλεια;

Ρε Δημήτρη, την καραμέλα ότι μόνο όσοι εκλέγονται έχουν κύρος και πολιτική εμβέλεια δεν την τρώει πλέον ούτε ο λαουτζίκος. Ξέρει ότι εκλέγεσαι αν πηγαίνεις με τους μεγάλους, είσαι τηλεπερσόνα, έχεις λεφτά. Και πως δεν έχεις τύχη στο σκληρό δικομματικό σύστημα της χώρας μας αν πας με τους μικρούς ή φτωχός και μόνος.

Αν ήταν  έτσι τότε όσοι έχουν εκλεγεί κάποτε Βουλευτές  έχουν κύρος και πολιτική εμβέλεια. Δεν νομίζω πως το ενστερνίζεσαι αυτό ούτε και συ. Και δεν έχουν ο Τρικούπης ή ο Βενιζέλος, γιατί κάποτε απέτυχαν να εκλεγούν.

Γι αυτό και χρειάζεται η απλή αναλογική. Για να υπάρχουν και άλλες φωνές πέραν του δικομματισμού στο Κοινοβούλιό μας. Δεν θα χάσει, θα αναβαθμιστεί η Βουλή.

 

Για να σοβαρευτούμε. Βεβαίως και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ή ο γράφων δεν συγκρινόμαστε με τα προαναφερόμενα μεγέθη και κάποιους μάλιστα ογκόλιθους της πολιτικής ζωής.

Αλλά όπως και να το κάνεις, μια ιστορική διαδρομή, ένα κύρος και μια πολιτική εμβέλεια την διαθέτουμε. Μικρή μεν, υπαρκτή δε.

Γι αυτό και το καταρρέον ΠΑΣΟΚ το 2015 συνέπηξε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με την απιχνασμένη τότε ΔΗΜΑΡ. Και δεν του βγήκε σε κακό.

Γι αυτό και είναι προσωπική ήττα της Φώφης Γεννηματά η αποχώρηση μας από το ΚΙΝΑΛ.

Γι αυτό και θα κάνανε κωλοτούμπες για να μη φύγουμε τελικά ή να επιστρέψουμε στο Κίνημα Αλλαγής.