Παρέμβαση της Ρ. Παλαιολογοπούλου, Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει

Παρέμβαση της Ρ. Παλαιολογοπούλου, Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει

25/09/2014

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει

Θεωρώ πως το τρίτο Έκτακτο Συνέδριό μας, θα είναι καθοριστικό για την παραπέρα πορεία του κόμματός μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όχι μονάχα άσπονδοι εχθροί, αλλά και άσπονδοι φίλοι της ΔΗΜΑΡ προφητεύουν το τέλος της. Εμείς όμως δεν πρέπει με κανέναν τρόπο ν΄αφήσουμε να επαληθευτούν τέτοιες προβλέψεις.

Εδώ, όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε όλα τα λάθη και τις στραβοτιμονιές που οδήγησαν το κόμμα στην τελευταία σοβαρή του αποτυχία, μια αποτυχία που έπρεπε να περιμένουμε ύστερα από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Όλοι θυμόμαστε πως η ιδρυτική μας διακήρυξη ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός μας και όλοι μείναμε με την εντύπωση πως η ΔΗΜΑΡ θα προχωρούσε ενωμένη ό,τι κι αν γινόταν .

Από την επόμενη μέρα όμως άρχισαν οι πολυγλωσσίες και οι διαρροές που όσο πέρναγε ο καιρός ήταν και πιο συχνές.

Είναι σε όλους γνωστό πως από τότε που άρχισαν να λειτουργούν τα κεντρικά μας γραφεία, παρουσιάστηκαν διάφοροι «σωτήρες», μερικοί από τους οποίους ήταν πολύ γνωστοί για τις μετεωρίσεις τους από κόμμα σε κόμμα και μαζί με δικά μας κομματικά στελέχη , προσπαθούσαν να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά σχηματισμών τύπου ΠΑΣΟΚ, του κόμματος δηλαδή που μαζί με τη Νέα Δημοκρατία φέρει την κύρια ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Και αφού βλέπαμε πως δεν τα καταφέρνανε όσο θα θέλανε , παίρνανε σβάρνα τα κανάλια της τηλεόραση και των ραδιοφώνων, προσπαθώντας ν΄αποδείξουν στον κόσμο πως ο πρόεδρός μας, ο Φώτης Κουβέλης οδηγεί τη χώρα σε «αριστερό» αδιέξοδο.

Οι ίδιοι σύντροφοι όταν διαπίστωσαν πως το ΠΑΣΟΚ είχε πλέον χρεοκοπήσει οριστικά, βρήκαν και παρουσίασαν για σωτήρες μας τους «58» και όταν τελείωσαν και αυτοί, ήρθε η «Ελιά» και το «Ποτάμι» που γύριζαν και τα υμνούσαν στα διάφορα κανάλια, αρχίζοντας μάλιστα να μετακομίζουν προς τα εκεί…
Από την άλλη μεριά και σε όλη τη διαδρομή του κόμματος επίσης, μια σειρά σύντροφοι και συντρόφισσες θεώρησαν πως το κόμμα βαδίζει «προς τα δεξιά». Και για να το συγκρατήσουν, δημιούργησαν κι αυτοί το δικό τους μαγαζάκι μέσα στο κόμμα, χώρια εκείνοι που σιγά- σιγά αποχωρούσαν ξαναγυρίζοντας σε πιο «σίγουρα «στέκια…

Ύστερα από όλα αυτά πώς να μην έχει αποτυχίες το κόμμα;

*Να γιατί το 3ο Συνέδριο μας πρέπει να γίνει συνέδριο ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι και όλες, πως η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματος δεν δέχεται καμιά αμφισβήτηση. Το κόμμα μας ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα διαχυθεί σε άλλα κόμματα…

Για να γίνει αυτό, όμως θα πρέπει, πρώτα από όλα, να αποφύγουμε επαναλήψεις προηγουμένων λαθών που μας οδήγησαν ως εδώ. Στο κόμμα μας όλες οι γνώμες, όλες οι απόψεις πρέπει να εκφράζονται και να συζητιούνται.

Η Δημοκρατία είναι το κυριότερο συστατικό μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο καθένας πρέπει μα βγαίνει προς τα έξω και να διαλαλεί το δικό του εμπόρευμα! Πρέπει να γίνεται σύνθεση απόψεων, όπου χρειάζεται, αλλά τελικά να ισχύει η πλειοψηφία, και ο λαός βέβαια την κρίνει, αν είναι σωστή ή όχι. Με αυτές τις αρχές το κόμμα μας πρέπει να συνεχίσει το δρόμο του. Και θα συνεχίσει.

ΡΟΥΛΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΥ