λαμπάτος

Aρθρο του Γαβρίλη Λαμπάτου στο Thecaller: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως δημόσιος διανοούμενος»

15/10/2018

Η αστική παράταξη διέθετε διαχρονικά καλλιεργημένα και συγκροτημένα στελέχη. Στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα ήταν αδιανόητο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ένα πρόσωπο σαν τον Α. Γεωργιάδη.

Η επικοινωνιακή άνεση δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας. Οι αναφορές του για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό είναι επιφανειακές και φανερώνουν άγνοια της σύγχρονης ιστοριογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις του δεν υπάρχουν αναφορές σε σύγχρονους πολιτικούς διανοητές και στην επίδραση που άσκησε στο έργο τους η Ελληνική αρχαιότητα.

Στη σχολή που ο ίδιος διεξάγει μαθήματα για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό έχουν βρει καταφύγιο γραφικές προσωπικότητες με νεοναζιστικές απόψεις για την αρχαία ιστορία. Ο ίδιος κήρυξε πόλεμο εναντίον της κοινωνιολογίας αγνοώντας ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν το κράτος που την θεωρούσε αστική επιστήμη.

Ξεχνά ότι ο πρώτος που δίδαξε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν ο Π.Κανελλόπουλος. Απαξίωσε δημόσια τον καθηγητή που ανέλαβε την συγγραφή του νέου βιβλίου Κοινωνιολογίας και τον ανάγκασε να καταφύγει στα δικαστήρια για να προασπίσει την τιμή του.

Εκφράζει μια σκοταδιστική Δεξιά τύπου Όρπμαν, αδελφών Κατσίνσκυ, Σαλβίνι κ.λ.π. Με το πρόσωπο αυτό ως αντιπρόεδρο του κόμματος θέλουν να μας πείσουν ότι η Ν.Δ αποτελεί δύναμη του Κέντρου;