χατζησωκρατης

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο Πρώτο Πρόγραμμα “’Oχι σε μετεκλογικές μονομερείς συνεργασίες με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

18/07/2018

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής  Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων:

Για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ

Βρισκόμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο. Υπάρχει πλειοδοσία  προεκλογικής παροχολογίας.

Το πεδίο στο οποίο κρίνεται η μάχη είναι στην καθημερινότητα του πολίτη. Τι κοστίζει ή θα κοστίσει στον πολίτη  η συνέχιση  μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής , που συμπληρώνει 3,5 χρόνια ή τι θα προκύψει αν υπάρξει μια κυβερνητική αλλαγή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθεί και να φύγει. Η ήττα όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ούτε ήττα των ιδεών και των αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε και να αφήσει ζωτικό χώρο για την επικράτηση μιας δεξιάς ατζέντας.

Κίνημα Αλλαγής και συνεργασίες

Θέλουμε ως Κίνημα Αλλαγής την ψήφο και την στήριξη του ελληνικού λαού.  Διεκδικούμε διψήφιο ποσοστό ώστε να πάρουμε, εκ των πραγμάτων, την ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΛΗ σχηματισμού κυβέρνησης.

Ελπίζουμε ότι το εκλογικό σώμα δεν θα δώσει  αυτοδυναμία, όπως θέλει η ΝΔ.

Θέλουμε την τρίτη εντολή για να θέσουμε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,  μπροστά στο μείζον ζήτημα. Η πατρίδα μας  αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Απαιτείται η ευρύτατη δυνατή  συνεργασία για να μπορέσει να εφαρμοστεί ένα συγκροτημένο πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση για τα οικονομικά, κοινωνικά ,θεσμικά και εθνικά θέματα στην περίοδο μετά το 3ο μνημόνιο. Είναι προφανές  ότι χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αν προβάλλεται  αλληλοαποκλεισμός των δύο,  τότε έχει  κορυφαία σημασία η στάση του τρίτου κόμματος, του  Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή η επιμονή του στη συμμετοχή και των δύο. Αν η  ΝΔ δεν θέλει τη συμμετοχή πρέπει να γνωρίζει ότι θα οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές με την απευκταία γι αυτήν απλή αναλογική. Αν δεν θέλει να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την ευθύνη της για πολλά χρόνια απομάκρυνσής του από την εξουσία  καθώς ακολουθεί και η Προεδρική εκλογή και η πιθανή συγκέντρωση, ερήμην του, των 180 ψήφων.

Αν υπάρξει θέμα να είμαστε ο αποκλειστικός κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ σας λέω ότι και προσωπικά αλλά και σε ότι μας αφορά ως ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής  θα επιμείνουμε πάρα πολύ  να μην υπάρξει μονομερής συνεργασία με τη ΝΔ.  Το ίδιο θα θέσουμε αν είναι -που δεν φαίνεται- πρώτο κόμμα  ο ΣΥΡΙΖΑ.