Συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη στη Καλαμάτα.

Συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη στη Καλαμάτα.

24/09/2014

Στη προσπάθεια της ΔΗMAΡ να επιτύχει την ολική της επαναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, εν όψει του τρίτου συνεδρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμπίπτει με μια συγκυρία όπου η κοινωνία εξακολουθεί να καταβάλλει το βαρύ τίμημα της κρίσης, τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του. «Για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, χρειάζεται αναδιάρθρωση», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ χαρακτήρισε θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε τα μέτρα που επιβάλλονται άδικα και επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους φορολογικούς ελέγχους, με κορυφαίο παράδειγμα, όπως σημείωσε, τη λίστα Λαγκάρντ.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το βατερλό του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι στη βάση προγραμματικών συμφωνιών μπορεί να επιτευχθεί συνάντηση των δυνάμεων που συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι βιώνει την αμφισημία να συμμετέχει στις ασκούμενες πολιτικές και ταυτοχρόνως να θέλει να εμφανίζεται αντιπολιτευόμενη δύναμη. Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλει τη στάση του μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του που υπογραμμίζουν αυτή ακριβώς την ανάγκη.

Ερωτηθείς για το πως σχολιάζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Εν σχέσει τέλος με το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκδηλώσει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές τη θέση της και επανέλαβε ότι δεν τον αφορά η προεδρολογία. «Είμαι πρόεδρος», είπε «της ΔΗΜΑΡ και με ενδιαφέρει να είμαι παρών στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού σοσιαλισμού».