χατζησωκρατης

Δημήτρης Χατζησωκράτης : Η τροπολογία των 16 του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάϊο 2019

11/07/2018

Ή ο φόβος μπροστά στις εκλογές του ’19

Στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας όλες τις δημοσκοπήσεις, που τους φέρνουν δεύτερο κόμμα και με σταθερώς διευρυνόμενη διαφορά από τη ΝΔ.
Η τροπολογία, όμως που κατέθεσαν οι 16 βουλευτές του, με την ευλογία του Υπουργού Εσωτερικών, πιστοποιεί ότι αυτό έχει εμπεδωθεί στα ηγετικά επιτελεία. Γιαυτό και κάνουν ότι μπορούν να … διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές σκορ ήττας.
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει ότι την ίδια ώρα που θεσμοθετούν τη διενέργεια αυτοδιοικητικών εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια κάθε Οκτώβρη, φέρνουν ειδικά για τις αμέσως προσεχείς εκλογές τη… διεξαγωγή τους τον Μάιο;!
Δυό προφανείς στόχους θέλουν να υπηρετήσουν. Ο ένας είναι ότι θέλουν να ξεπεράσουν τη βεβαιότητα ότι η όποια προσεχής κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αυτοδιοικητικές εκλογές έχοντας καταργήσει το εκλογικό σύστημα της «απλής αναλογικής».
Ο δεύτερος και ουσιαστικότερος είναι ότι, προβλέποντας μεγάλη εκλογική ήττα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, φροντίζουν να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους από το πλεονέκτημα του να μπορούν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να ριχθούν απερίσπαστα στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, χωρίς να έχουν ταυτοχρόνως το βάρος και τις υποχρεώσεις των δικών τους εκλογών. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ΝΔ, ως γνωστόν, διαθέτουν υπεροπλία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης