χατζησωκρατης

Δημήτρης Χατζησωκράτης στον 9.84 «Κυνηγούν το πλεόνασμα, ως πυρομανείς πυροσβέστες για την ύφεση»

25/04/2018

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 στην εκπομπή του  Ηλία Κανέλλη  επεσήμανε:

«Τα 10 δις αχρείαστη ύφεση, που τα δύο τελευταία χρόνια φόρτωσε στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνιστούν πολιτικό έγκλημα.

Η λογική του «υπερπλεόνασμα ή… θάνατος» δεν αποτελεί μια ακόμη αυταπάτη. Πρόκειται για μια συνειδητή, σχεδιασμένη  απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, με μοναδική στόχευση το ένα εκατομμύριο περίπου Έλληνες πολίτες, που θα αναμένουν τα Χριστούγεννα να πάρουν κάποιο μερίδιο από το  υπερπλεόνασμα. Μόνο που φέτος το υπερπλεόνασμα, το πάνω από 6,3 δις  θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Και αν επιτευχθεί θα στραγγαλίσει ακόμη περισσότερο την πραγματική οικονομία.

Στο ζήτημα της δράσης ενάντια στην  ύφεση, λειτουργούν ως  πυρομανείς πυροσβέστες. Και είναι βέβαιο ότι  καταλαβαίνουν πολύ καλά  που οδηγούν την πραγματική οικονομία, με την ανηλεή υπερφορολόγηση, με τον στραγγαλισμό την επαγγελματιών, με τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, με την υποχρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αλλά συνεχίζουν συνειδητά να προσανατολίζουν τους Κρατικούς Προυπολογισμούς και τις πολιτικές τους και την πολιτική συζήτηση στο πλεόνασμα. Γιατί το αποκλειστικό ενδιαφέρον τους δεν είναι οι πολίτες αλλά οι πελάτες.

Αυξάνονται βεβαίως οι φωνές στους κυβερνητικούς κόλπους που ομιλούν για «ματωβαμένα πλεονάσματα». Αλλά μέχρι εκεί. Και απόψε,  στη Βουλή όπως 3,5 χρόνια τώρα θα ξαναψηφίσουν, όπως εντέλλονται. Και για το «ξεπούλημα της ΔΕΗ»