χατζησωκρατης

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στην ΕΡΤ1 : «Οι πολίτες μας παρακολουθούν και θέλουν να κάνουμε βήματα μπροστά»(VIDEO)

15/03/2018

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε  στην ΕΡΤ 1 και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη  όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Μακριά από το «fair play» και μια αναγκαία πολιτική συμπεριφορά  προοδευτικών κομμάτων είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει, το ίδιο σαββατοκύριακο που γίνεται το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής την «ιδρυτική συνάντηση για το παρόν και μέλλον της Ευρώπης». Προφανώς δεν μπορούμε να πούμε ότι… απαγορεύεται , αλλά όλοι καταλαβαίνουν!
  • Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε και να βγούμε ενωμένοι από το συνέδριο. Είναι ένα Πολιτικό συνέδριο όπου θα παρουσιάσουμε τις Προγραμματικές θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί, για τις  προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις  που έχει ανάγκη ο τόπος.
  • Είμαι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι προχωράμε. Το ιδρυτικό συνέδριο είναι συνέδριο που γίνεται με τη συμμετοχή πολλών κομμάτων και κινήσεων. Είναι το πρώτο συνέδριο ενός πολυκομματικού φορέα, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού περάσουμε από τις βουλευτικές εκλογές να πάμε στο επόμενο συνέδριο, όπου όλοι θα έχουμε γνωριστεί σε όλη την Ελλάδα, θα έχει υπάρξει  η ώσμωση,  να δημιουργήσουν  ένα πολιτικό σχηματισμό μάχιμο, ενιαίο,  ένα κόμμα των μελών του. Οι 212 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν για την εκλογή προέδρου έδειξαν ότι θέλουν να κάνουμε βήματα μπροστά. Μας παρακολουθούν και εφορεύουν για τα επόμενα βήματα προς τα εμπρός.
  • Προσβλέπουμε σε μεγάλη ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής  από τον Ελληνικό λαό. Θέλουμε να είμαστε η  δύναμη  που μετά τις εκλογές θα πάρει την τρίτη εντολή και μετά θα καλέσει τα πολιτικά κόμματα για να δούμε τις συμπτώσεις, στο Πρόγραμμα. Δεν θέλουμε μονομερείς συνεργασίες ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ΝΔ.