ΣΥΝ 25

Σημεία συνέντευξης του Θόδωρου Μαργαρίτη στον ΣΚΑΙ « Ο τίτλος ενός κόμματος δεν μπορεί να έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά»

01/12/2017

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  της ΔΗΜΑΡ και του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Σταμάτη Μαλέλη  αναφερόμενος  στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ονομασία του κόμματος της Κεντροαριστεράς θέλει σκέψη, ανοιχτή διαβούλευση και συλλογικές διαδικασίες.
Δεν είναι υπόθεση  συνεννοήσεων κορυφής. Ούτε προκύπτει με τετελεσμένα. Το όνομα άλλωστε δεν πρέπει να αλλάζει σαν τα πουκάμισα. Είναι υπόθεση του προσυνεδριακού διαλόγου. Μιας δηλαδή σοβαρής συζήτησης.
Θέλει συναινέσεις ώστε να αναγνωρίζουν ΟΛΟΙ τον εαυτό τους. Οι πρόσφατες διαδικασίες δείχνουν παράλογη βιασύνη και προχειρότητα.

Ένας τίτλος κόμματος δεν μπορεί να έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά. Ούτε να δίνει την εικόνα μιας «φωτογραφίας της στιγμής». Για παράδειγμα μια μονομερή εικόνα απαλλαγής από την σημερινή κυβερνητική κατάσταση. Ο τίτλος πρέπει να σηματοδοτεί ιδεολογικά και πολιτικά τον χώρο. Για αυτό διατυπώθηκαν και οι προτάσεις για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ όπως ονομάζεται και η Ιταλική Κεντροαριστερά  ή  εναλλακτικά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Σηματοδοτήσεις με πολιτικό περιεχόμενο.»