theochkokkinadisi

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου: «Σε πανικό η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον κ. Καμμένο, γιατί η ανοχή σημαίνει συνενοχή» (Ηχητικό)

23/11/2017

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

 • Αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας πραγματικά μας αφήνουν άφωνους. Πέρσι τον Ιανουάριο ήρθε στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής το θέμα της ενεργοποίησης διακρατικής συμφωνίας για πώληση βλημάτων, για να πάρει η χώρα 66 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι προχώρησαν οι διαδικασίες και αντί να την κάνει με τους επίσημους εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Καμμένος την έκανε με έναν μεσάζοντα όπου η επίσημη κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας λέει ότι δεν εκπροσωπεί τη χώρα. Για αυτό το λόγο πάγωσαν οι διαδικασίες και ουσιαστικά δεν έχει πάρει η χώρα τα 66 εκατ. ευρώ.
 • Ο μεσάζοντας, είναι ουσιαστικά έμπορος όπλων, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί για λαθρεμπορία. Μ’ αυτόν υπέγραψε, αυτόν δεν αναγνώρισε στη συνέχεια η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, και ταυτοχρόνως ο κ. Καμμένος περιφρόνησε ανώτατους αξιωματικούς της χώρας και διπλωμάτες. Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας.
 • Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, στην εισαγγελέα διαφθοράς. Άρα για το τι έχει συμβεί από πλευράς δικαστικής διερεύνησης θα μας πει αν υπάρχουν ευθύνες ο εισαγγελέας.
 • Χθες στην Βουλή είχαμε τον πανικό της κυβέρνησης για αυτά τα οποία έχουν προκύψει.
 • Σήμερα είχαμε μια προγραμματισμένη συζήτηση για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ και ως όφειλα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, χθες το πρωί, όπως συνήθως γίνεται, το γραφείο μου αναζήτησε οποιαδήποτε έγγραφα έχουν κατατεθεί στη Βουλή, να γίνει ανάγνωση όχι να τα πάρουμε. Μας αναφέρθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ότι η απόφαση θα οριστεί στη συνέχεια για το τι θα κάνουν και στη συνέχεια αποφασίστηκε να μην δοθούν ούτε για ανάγνωση.
 • Είμαι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι για τα απόρρητα πρακτικά της Επιτροπής γίνεται ακριβώς η ίδια διαδικασία είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει διαρρεύσει τίποτα. Το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Καμμένος.
 • Αντί να κοιτούν τις ευθύνες που έχουν μπροστά τους, του υπουργού της Εθνικής Άμυνας, ψάχνουν μέσα στον πανικό τους να δώσουν ευθύνες αλλού.
 • Δυστυχώς για τη χώρα, ο επικίνδυνος κ. Καμμένος βρίσκεται σε μία θέση πολύ ευαίσθητη, στον τομέα της εθνικής άμυνας.
 • Έπρεπε να τον έχει αποπέμψει ο κ. Τσίπρας εδώ και πολύ καιρό. Θυμάστε τις διαρροές με τις τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη! Είμαι μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών και έμαθα για τα χρήματα για τα F-16 από τον κ. Τραμπ! Αν είναι δυνατόν, αυτά δεν έχουν ξανασυμβεί στη χώρα.
 • Αντί σήμερα να απαντάει η κυβέρνηση, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Η ουσία είναι να ενημερωθεί η χώρα, να μας ενημερώσει ο κ. Καμμένος για το τι έχει συμβεί. Να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών, το ελληνικό κοινοβούλιο.
 • Υπάρχουν δύο ζητήματα. Ένα είναι η δικαστική διερεύνηση και το άλλο το πολιτικό ζήτημα. Πολιτικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί το μείζον θέμα της εθνικής άμυνας της χώρας με όλα αυτά που έχουν βγει στο προσκήνιο.
 • Πρέπει να μας πει ο κ. Τσίπρας αν έχει κάποιο όριο στην συγκυβέρνησή του με τον κ. Καμμένο. Για την καρέκλα της εξουσίας έχουν κάνει αυτή τη συμφωνία. Αυτό έχει ένα όριο; Θα αποκαλυφθεί κάτι που θα πει η κυβέρνηση πως η ανοχή σημαίνει συνενοχή και δεν μπορούμε να το αντέξουμε αυτό;
 • Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου. Γιατί τον αφήνουν σε ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο, στην εθνική άμυνα; Αυτά που συμβαίνουν τώρα, όταν περάσουν τα χρόνια, θα είναι μαύρη κηλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέχτηκε τέτοια φαινόμενα που θα αποκαλύπτονται συνεχώς.
 • Εμείς, ως υπεύθυνη δύναμη, δεν έχουμε παρά να λέμε στην κοινή γνώμη τι ακριβώς συμβαίνει.